torstai 20. lokakuuta 2011

Ruma

Mulle tulee vähän kokkaaminen mieleen au pairina olemisesta, sillä täällä elämä kulkee kuin vuoristorata. Ylös ja alas, oho tulikin yllätyskurvi! Vauhti huumaa ja vaikka välillä hirvittää, niin hauskaa on.

Tänään pistin tyttöseni ensimmäistä kertaa melkein omin avuin nukkumaan, perheen entinen au pair Essi seisoi korskeasti taustajoukoissa. Pientä positiivista väsymysiltahepulia oli ilmassa iltatoimiin patistaessa, mutta vastarinta oli olematonta, kun tarjottiin mahdollisuutta pötkähtää sänkyyn. Aiemmin kun olen avustanut/pistänyt iltatoimia alulle, on yleensä homma mennyt enemmän pelleilyn kuin tekemisen puolelle. Kerran kannoin tytön kolmesti yläkertaan, kun se mokoma karkasi aina keskikerrokseen. Hampaidenpesukin oli suoranainen farssi siihen asti kunnes Klaus tuli kotiin. Oma auktoriteetti jäi kyllä silloin katujyrän alle, mutta nyt pistetili on tasan.

Kikka lähti tänä aamuna takaisin Suomeen ja huomenna Iiris tulee tänne, joten pidin tänään pötköttelypäiväni. Nukuin muun muassa pitkästä aikaa päiväunet ja luin uutisia. Leivoin myös kolmatta kertaa leipää täällä, nyt alkaa olla jo haju siitäkin. Eka leipä oli onnettoman raaka, toinen tylsä, mutta nyt oli suhteellisen toimiva. Tein eilen myös kasvispiirakkaa, mutta homma kaatui liian pieniin kananmuniin. Siitä tuli jotain taikinaisen kasviskeiton tyyppistä hieman jähmettynyttä settiä. Seuraavalla kerralla lataan piirakan kananmunilla tai keksin vaihtoehtoisen taktiikan. Huomenna ei tarvitse onneksi laittaa ruokaa, saa vähän tuulettautua keittiöhöyryistä ja suunnitella jotain innovatiivista safkaa tulevalle viikolle.

Mulla alkoi tänään valua taas räkää nenästä, en todellakaan ole valmis uuteen kipeilyyn. Elokuun kolmen viikon flunssakärsimykseni jälkeen about jokainen suomalainen täällä on kohdannut saman, kiellän osuuteni asiaan.

Äiti ja muutama muu saattaa saada nyt slaagin, mutta aion kokeilla värjätä hiuksia. Hiusten pituus on tällä hetkellä vajaa 10cm, joten sen verta hiusta menee maksimissaan pilalle. En ole koskaan ennen värjännyt hiuksia ja nyt turvallisen välimatkan päästä kotoa sitä voisi kokeillakin. Jouluun mennessä on taas koskematon kuontalo. Oon miettinyt kyllä myös hiusten kasvattamista, mutta varsinkin tästä pituudesta homma tuntuu ihan hullulta. En usko sisäistäneeni vieläkään ihan täydellisesti nykyistä hiusmalliani, kuvittelen nääs kasvattavani pitkät hiukset takaisin hujauksessa. Vähän kyllästyttää yksipuolinen stailaus.

Oon käyttänyt niin paljon huulipunaa ja niin vähän rasvannut/antanut huulten palautua pohjustuksesta, että suupielet on kuivunut ihan sikana. Yksi päivä sattui avata suuta suht ammolleen, joten oli pakko aloittaa hoitokuuri. Blistex maksaa täällä alle 1,50e ja onhan mulla Nivean minikiekko akuutteihin hetkiin.

Pelasin tänään Afrikan tähteä sitten ikuisuuden, ihan paras peli! Alkoi himottaa myös Monopoli ja se myyräpeli, jossa myyrien pitää päästä kolojen kautta alemman tason pelilaudalle ja lopulta joku saa kultaisen lapion.

Heidi löysi täältä kuoron! Aivan upeaa. Jumaleissön, kuoron! Ei tarvitse laulaa enää SMG:tä tai Ultra Brata tai suomalaisia klassikkobiisejä bussipysäkeillä yksisseen tai kaverin kanssa etsien balanssia. Eräs skotti löysi myös jalisporukan täältä, halleluja! Jumppatunneille en ole vielä kertaakaan jaksanut eksyä, mutta onneksi lenkillä olen jaksanut käydä pari kertaa viikossa. En ole muuten pyöräillyt reiluun kahteen kuukauteen. Tosi hämmentävää, sillä yleensä mulla ei ole muuta tapaa liikkua paikasta toiseen. Huomaa helposti, miten jalkojen lihasrakenne on muuttunut kesästä. Saa nähdä, poljenko jouluna kinoksien keskellä niin kuin yleensä vai jätänkö kamikazeilun välistä. Epäilen unohtaneeni jotain olennaista talvipyöräilystä, kun en saa edes sopeutumisaikaa siihen.

Suomesta kaipaan ihan sikana Rumaa ja siellä hengaamista, ihan sairasta :D Olikohan mulla jotain muuta elämää ennen tätä kuin rumailu? Anw sinne syöksyn kyllä joululomalla.

Lupaan huomenna hakea postista postimerkkejä. Lupaan. Mut nyt meen nukkumaan, harmaat aivosoluni menivät jo edeltä.

4 kommenttia:

  1. vuoristorata!! <3 ja alko kauheesti hymyilyttämään toi ruma-juttu, montakohan kertaa fiilistelin ikävöiväni rumaa ranskassa? voin sanoo että MONESTI :DDD en oo vielä ehtiny korkata tampereen rumaa, pitää pian tarkastaa onko se yhtään jyväksylän tasonen :P heh, kommentoin tyyliin jokaiseen sun postaukseen, mutta eihän tässä :DD pus

    VastaaPoista
  2. Ihan uskomatonta, et miten yhtä baaria voi olla niin ikävä! :-D Kieli pitkällä odottelen oikeastikin joululomaa, hengaan Rumassa klo 21-04 joka päivä <3

    Kuulemma Tampereen Ruma ei oo lähelläkään Jyväskylää, mut toivottavasti oon kuullut vääriä huhuja!

    VastaaPoista
  3. rumpeliin meitsin kanssa sitten! mulla on ikävä sinne vaan koko ajan vaikka just keskiviikkona tuli viihdyttyä valomerkkiin asti.
    onnee hiusvärille, musta tuntuu et sulle vois sopii oikeesti sellai suklaanruskea tai punertava oiadkjfgjkkjfds <3. sun blogi on herättäny mussa jotain ihmehaluja lähtee aupairiks, katotaa ni löydän itteni jostai saksasta vuoden päästä :--D
    t laurav

    VastaaPoista
  4. Rumpeli, mikä nimi! Mut joooooooooooo, sinne! Vitsi et oon kateellinen, voin kuvitella sut Rumassa danssaamassa (se yks torstai oli parhaita baarikertoja ikinä muuten!).

    Se hiusväri minkä ostin on kyl blondi! Ei vaan, oikeasti ostin muutaman asteen tummemman värin, en uskaltanut ostaa punaista, ettei musta tulisi punapäätä. Ajattelin nyt viikonloppuna repäistä, se jää ehkä sunnuntain hommaksi.

    Au pairiksi kyl kannattaa lähteä, reissusta saa varmasti jotain irti, vaikka olisikin vain muutaman kuukauden ajan jossain. Vapaaehtoistyö ois varmaan kans ihan jees settiä, voiski täältä suoraan lähteä vaikka Kolumbiaan :D

    VastaaPoista